Vragenblok 1

Audiofragment vragenblok 1

Vraag 1.

Categorie: Vermaak
De JOTA-cross-voorbereidingen zijn in volle gang. Pascal ruimt de keuken op, Peter sluit de radio aan, Jeroen bouwt de toren, Judith schiet de touwen op. Wie mag het spel beginnen?

Vraag 2.

Categorie: Sport en ontspanning
Wie zit er verborgen in de onderste laag van bron 1?

Vraag 3.

Categorie: Aardrijkskunde
Baden-Powell wil een stukje gaan hiken. Hij vertrekt van de kerk van Brownsea Island en loopt 100 meter naar het noorden. Vervolgens loopt hij 100 meter naar het westen. Daarna loopt hij 100 meter naar het zuiden. Ten slotte loopt hij 100 meter naar het oosten. Op welke afstand van zijn beginpunt bevindt hij zich nu? Ga uit van een bolvormige aarde met volumetrische straal gelijk aan die van de aarde.

Vraag 4.

Categorie: Geschiedenis
In het jubileumboek van de oudste camping van Nederland kan men lezen over de rijke geschiedenis van de plek en wat men hier kan aantreffen.Welk paleis kan bijvoorbeeld gevonden worden op de camping?

Vraag 5.

Categorie: Kunst en Literatuur
Wat is de Nederlandse naam van het gebouw op de achtergrond in bron 2?

Bron 2
Bron 2

Vraag 6.

Categorie: Scouting
Hoeveel jaar heeft Bas bij de scouts gezeten volgens Gilles? Schrijf het antwoord uit.

Vraag 7.

Categorie: Wetenschap en natuur
Een zendamateur heeft zijn radio afgestemd binnen de 40 meter amateurband, waar op dat moment sterke zenders actief zijn op 7.070 MHz en 7.180 MHz. Wegens derde orde intermodulatie ontvangt hij een signaal. Op welke frequentie is hij afgestemd?