Vragenblok 4

Audiofragment vragenblok 4

Vraag 22.

Categorie: Sport en ontspanning
Als Risk 8 is, Triviant 14, Monopoly 21 en Rummikub 23, welk spel is dan 20?

Vraag 23.

Categorie: Vermaak
Bij een gewapende overval in Maastricht werd de auto gebruikt waar Simon in reed en die door Carmen in beslag is genomen. Wat is het kenteken van de betreffende auto ?

Vraag 24.

Categorie: Aardrijkskunde
Als je in Oostenrijk koffie hebt gedronken in de Alte Schmiede, en daarna eerst de 212 neemt, dan 212a, vervolgens weer de 212 en uiteindelijk de 211, waar kun je dan lunchen?

Vraag 25.

Categorie: Geschiedenis
Eind negentiende eeuw was er een beroemde legeraanvoerder die tijdens een conflict twaalf paar brillen bij zich droeg. Wat is zijn naam?

Vraag 26.

Categorie: Kunst en Literatuur
Hoeveel liter kan de padvinder die eerder dit jaar was te bewonderen in het Gemeentemuseum Den Haag halen uit één container? Schrijf het antwoord uit.

Vraag 27.

Categorie: Wetenschap en natuur
Op een dag besluit Ashley Olsen, één van de Olsentweeling, om astronaut te worden. Ze reist met een constante snelheid naar Jupiter, die op dat moment op de kortst mogelijke afstand van de aarde staat. Nadat ze Jupiter heeft bereikt gaat ze weer terug met dezelfde snelheid. Vanaf de aarde gezien duurde haar reis twee uur. Hoeveel ouder is haar tweelingzus als ze terug komt op de Aarde? Geef het antwoord in hele minuten en schrijf het getal uit.

Vraag 28.

Categorie: Scouting
Op een schots eiland werd in 1994 een prijzig vuurtje gestookt. Wat was de kiloprijs van de brandstof? Geef het antwoord in pond per kilo. Rond af op hele ponden.